Foredrag


1) Filosofien og Videnskabens Opståen


Filosofi og videnskab opstod samtidig i det gamle Grækenland. De tanker der blev udviklet dengang, ligger til grund for moderne demokrati, rationel tænkning og videnskabelig udvikling. Ved at forstå hvordan det hele begyndte, har vi bedre forudsætninger for at forstå vores moderne verden, og navigere fornuftigt i den i det daglige.


Foredraget i hvilket jeg grundlagde mærkedagen Thales dag - Fra Rundetaarn i København 20152) Et Bredere Perspektiv


Jeg har udviklet en filosofisk teori som måske vil vende op og ned på, hvordan du tænker om tilværelsen. Alternativet til den overraskende konklusion er i hvertfald højest problematisk, så der er lagt op til tanker der knager og lystig debat. Foredraget er baseret på mit andet foredrag Bevidsthedens Udvikling, og centrerer sig omkring begrebet akrasia, dvs. tendensen til at handle imod sin egen bedste overbevisning. Det behandler spørgsmål såsom:

Hvad styrer naturlovene?

Hvorfor er vi her og ikke et andet sted?

Hvordan bliver vi lykkelige, og hvorfor er vi det så ofte ikke?

Nyd denne tankevækkende dokumentarfilm baseret på min filosofi3) Musik og Ærlighed


Musikere udtrykker deres følelser gennem sange på en måde, som sjældent ses i normal samtale. Kan refleksion over dette inspirere os til at blive mere ærlige overfor hinanden? I dette foredrag ser vi på, hvad nogle af de store filosoffer mente det var, som gjorde musik til et så effektivt udtryk for sandheden. Med dette som afsæt inviteres publikum til at dele, hvorfor deres favoritsang har særlig betydning for dem.

Foredragsdokumentar med billeder og musik - Fra Cambridge Festival of Ideas 2017

        


4) Dårlige Argumenter Der Gør Dig Klogere


Både medier og den private sfære er fyldt med dårlige argumenter, også kaldet logiske fejlslutninger. Gennem konkrete eksempler på logiske fejlslutninger i hverdagen kan tilhøreren blive bedre til at spotte manglerne i egne og andres argumenter. Derved bliver de bedre til, at argumentere overbevisende.

Klik HER for at læse min artikel 'Bad arguments That Make You Smarter' som er blandt de meste læste artikler, der har været udgivet i verdens mest læste filosofiblad, Philosophy Now.5) Bevidsthedens Udvikling- fra Abe til Einstein og Videre?


Hvordan er menneskets bevidsthed opstået, og hvordan kan vi udnytte den bedre? I dette velanmeldte foredrag besvarer jeg disse spørgsmål ved hjælp af eksempler fra hverdagen og med velbegrundede og tankevækkende argumenter, der lægger op til debat om, hvem vi er, og hvilke potentialer vi besidder.

Klik HER for at læse min artikel i tidsskriftet Social Kritik om vores bevidstheds potentialer.


6) Kunstig Intelligens - Fra en Googlende Samtid til en Sci-Fi Fremtid


Kunstig intelligens er blevet kaldt det bedste og det værste, der potentielt kan ske for menneskeheden, og de omvæltninger teknologien er i færd med at medføre, er så omsiggribende, at det er blevet sammenlignet med overgangen fra landbrug til industrisamfund. Vi ser på hvorfor kunstig intelligens tegner til at få så stor indvirkning på både vores nære og fjerne fremtid, og lægger op til debat omkring, hvordan vi bedst kan sikre at udviklingen bliver til mest mulig gavn for os. Ved at spejle os i den kunstige intelligens, kan vi måske ovenikøbet gøre os bedre tanker om os selv, vores værdier, hvad der gør os unikke, og endemålet for vores eksistens.

     

Andet:


Jeg samarbejder med ArbejdsmiljøGruppen om foredrag, temadag og workshop omhandlende kunstig intelligens og arbejdsmiljø. Læs mere HER.