Nyheder

Online Kursus om Kunstig Intelligens og Arbejdsmiljø


Jeg har i samarbejde med ArbejdsmiljøGruppen udviklet verdens første kursus omhandlende forholdet mellem kunstig intelligens og arbejdsmiljø. Kursusmaterialet er baseret på den nyeste viden indenfor området, heriblandt interviews med de væsentligste aktører, og giver virksomheder og organisationer indsigt i, hvordan man navigerer bedst muligt i forhold til denne nye teknologi, der vinder mere og mere indpas på arbejdsmarkedet.

Klik HER for at læse mere og tilmelde dig (kurset er på engelsk).

 

Webinar om kunstig intelligens og arbejdsmiljø 

3. maj 2021 kl. 15.00


I dette korte GRATIS webinar taler jeg om forholdet mellem kunstig intelligens og arbejdsmiljø, og præsenterer verdens muligvis første kursus indenfor arbejdsmiljø og kunstig intelligens, som jeg har stået i spidsen for at udvikle som konsulent hos ArbejdsmiljøGruppen. 

Her er jeg ude og lave research. Klik på billedet for at tilmelde dig og læse mere via linkedIn:


Her er jeg ude og lave research ved et ældrecenter


Praksisnær filosofi i sundhedssektoren 

5. februar 2021 kl. 13.15

Jeg tager del i Dansk Filosofisk Selskabs årsmøde, som er online i år og gratis for alle at deltage i. Temaet er anvendt filosofi, og jeg vil tale om, hvordan man kan have stor gavn af filosofi til at skabe væsentlige forbedringer i sundhedssektoren med udgangspunkt i mit eget arbejde indenfor veterinærbranchen. Se programmet for arrangementet ved at klikke HER.  For at deltage i sessionen klikker du der, hvor der står Spor 3.

Dette billede med en kommunikationsvejleder der observerer er ideelt set et kig ind i fremtidens sundhedsvæsen.

 

Thales Dag 2021 

I år skal det handle om Konstruktiv Klimaangst, når vi fejrer Thales Dag i- og i samarbejde med Rundetaarn i København d. 28. maj kl. 19.00. Læs mere om det spændende arrangement og køb billet ved at klikke på billedet (forudsat at coronaen ikke sætter en stopper for det ligesom sidste år): 



Cambridge Festival of Ideas - Awakening of Consciousness 


Glad for at være inviteret tilbage Cambridge Festival of Ideas (UK) d. 26 October 2019 foraat holde mit fjerde oplæg ved festivalen. I år skal jeg tale om, hvordan filosofi kan hjælpe til at udvide vores forståelse af vores omverden og se tilværelsen for, hvad den virkelig er under titlen "Awakening of Consciousness".


The Awakening Conscience af William Holman Hunt




Workshop - Ansvarlig Dataanvendelse 


Glad for at være inviteret tilbage til EU bordet, denne gang d. 15. August 2019 for at debattere med andre eksperter ansvarlig anvendelse af data i lyset af sidste års introduktion af GDPR (General Data Protection Regulation). Arrangementet vil være del af en bredere EU baseret målsætning om at beskytte borgernes privatliv på nettet og andetsteds, og vil blive fulgt op på i Bruxelles til næste år.


Gæsteforelæsning - som kredser om tilværelsens større sammenhæng - 14. juni - Niels Bohr Instituttet (gratis adgang) 


Kære deltagere i SiV /hello SiV participants!

Seminarrække i Videnskabsstudier, Studiekreds i Videnskabsteori



Næste møde i SiV / next meeting is



Fredag den 14. juni, 2019, kl. 14:15 in lokale Kc7, NBI, Blegdamsvej 17  



En grundlæggende drivkraft i både filosofi og videnskab er undren. Men hvad er den filosofiske undren? Filosoffen Henrik Schoeneberg vil lægge op til diskussion via en filosofisk kontemplation over hvorfor verden er som den er, samt begrebet akrasia. 


Abstract:



Filosofi begynder med undren, påpegede oldtidens græske filosoffer, men et af de mest forundringsfulde forhold i naturen er fraværende i den filosofiske kanon: Kan det virkelig passe, at der ikke ligger etiske hensyn til grund for naturen i betragtning af, hvor ubeskriveligt forfærdeligt slemt tilværelsen i så fald tilfældigvis lige så godt kunne have udartet sig? Intet får tilværelsen til at fremstå mere absurd og ufornuftig end dette ragnaroks mulighed, hvorfor intet på sin vis burde undre os mere. 

Arthur Schopenhauer mente godt nok, at vores tendens til at handle imod vore egne interesser, eller hvad de gamle grækere kaldte for akrasia, beviser, at vi er styret af en underliggende naturkraft, der ikke har vores velbefindende for øje, og derfor tilfældigvis skabte en uønskværdig verden. Man kunne imidlertid lige så vel fortolke det således, at tilværelsen er præcis så god, som vi selv vælger den til at være, netop fordi vores liv er gennemsyret af akrasia. Derfor havde G.W. Leibniz måske alligevel en pointe, da han (senere under stor kritik fra Schopenhauer og andre filosoffer) hævdede, at tilværelsen er ideel. Med Leibniz' verdensbillede er der i det mindste en stopklods i forhold til, hvor galt det i øvrigt kunnevære endt, hvilket overses i kritikken af hans 'bedste af alle verdener' hypotese, qua at man ikke undrer sig over den absurde mulighed af, at tilværelsen tilfældigvis kunne være endt ubeskriveligt meget værre, end tilfældet er. Med afsæt i sine overvejelser over det han kalder den horrible verdens problem (The horrible world problem), kombinerer Henrik Schøneberg den mest latterliggjorte position indenfor moderne filosofi med den mest oversete undren i et forsøg på, at redegøre for tilværelsens overordnedesammenhæng og få noget mening i galskaben. Implikationerne er mange indenfor områder som filosofi, fysik og religiøs tænkning, hvor man nok har spekuleret i himmel og helvede og alskens mange-verdens teorier, men ikke har gjort de ultimative ubekvemme metafysiskekonsekvenser af disse overvejelser som helhed betragtet til genstand for nærmede kontemplation og analyse.



Yderligere materiale: 


  • Se videoen "A Broader Perspective", og læs om begrebet akrasia på Wikipedia.
  • Henrik Schøneberg har skrevet en artikel, som omtaler vores tendens til at handle imod vore egne interesser i det nyeste nummer af Philosophy Now. Han kalder den en 'glasset halvt fuldt' udlægning af tilværelsen, som tager afsæt i Nietzsche og Heideggers tanker: https://philosophynow.org/issues/132/From_Ape_to_Man_and_Beyond


Bedste hilsner
Claus


Fra Ape til Mennesker og Videre


Min nyeste artikel i verdens mest læste filosofiblad, Philosophy Now, kan nu læses online eller i bladformat rundt omkring i verden:

Philosophy Now, June/July 2019


Kunstig Intelligens Rådgiver

Jeg deltager i AI 360 i regi af Ethics&Society gruppen i EUs flagskibsprojekt "The Human Brain Project"; en tværfaglig ekspertgruppe som udmunder i en rapport omhandlende de samfundsmæssige konsekvenser af kunstig intelligens med forslag til lovgivning på området. Rapport og opsummering  kan læses HER.


Artikel om Kunstig Intelligens

Jeg har en artikel om Kunstig Intelligens i New Humanist, forårsudgaven 2019. Klik billedet for at læse den online:






Kunstig Intelligens Samarbejde 


Jeg laver arrangementer indenfor emnet kunstig intelligens og arbejdsmiljø i samarbejde med ArbejdsmiljøGruppen. Læs mere ved at klikke på billedet.



Thales Dag 


Som sædvanligt finder Thales Dag sted d. 28. maj 2019. I år skal det handle om Lykke. Læs om årets program og det spændende debatpanel ved at klikke på billedet: